Skip navigation MENU

We Have A Dream

Geplaatst op 17-01-2018 in Onze Verhalen.

Dinsdag 19 december 2017

Indrukwekkend en imposant is de Nieuwe Kerk die te vinden is op de Dam in Amsterdam. Het gebouw past goed bij de verhalen die binnen worden gedeeld. Het zijn de verhalen van Mahatma Gandhi, Martin Luther King en Nelson Mandela. Drie wereldberoemde personen die een grote invloed hadden op de geschiedenis van de twintigste eeuw. Drie mannen die met hun dromen zo veel bereikt hebben en dat ging soms ver. Zo ver dat ze hun leven ervoor wilden geven. We beseffen dat het spannend is om deze idealen te gebruiken als inspiratiebron voor onze idealen voor Westerduin Groep, maar dat doen we maar met één doel: het beste uit elkaar halen om zo elkaar te laten groeien.

Westerduin Groep groeit. En hard ook. De vacatures blijven binnenstromen en de vestigingen blijven groeien. Hoewel de idealen die we na willen streven – lef, enthousiasme, ondernemerschap en oog voor elkaar – ook tijd en energie kosten, zien we dat het de investering waard is. De markt heeft behoefte aan persoonlijke aandacht en oog voor behoeften en talent. Daar steken we met liefde onze tijd en aandacht in. Joram van Roosendaal, vestigingsmanager Westerduin Talent: ‘Wat mij vandaag inspireerde is dat we ons niet moeten laten remmen in een wereld waar ook veel andere spelers zijn. Regelmatig stel ik mezelf de vraag: zijn we onderscheidend genoeg? We moeten juist samen tegen de stroom in zwemmen om ons te kunnen onderscheiden. Dat kun je niet alleen doen.’

Het investeren in elkaar gebeurt op de vestigingen in Tiel, Nijmegen, Ede, Gorinchem, Nieuwegein of Barneveld, maar soms is het ook goed om dit eens op een andere plek te doen. De Oude Stadspoort in Amsterdam is het oudste niet religieuze gebouw van Amsterdam.

De ruimte wordt verwarmd met kaarsen. 600 stuks worden er dagelijks aangestoken, 300 ’s ochtends en 300 aan het eind van de middag.

 

Een mooie plek met een geschiedenis in onze hoofdstad en een mooie plek om samen na te denken over onze dromen voor Westerduin Groep.

We delen wat ons is bijgebleven en wat ons inspireert. Maarten Westerduin vat het samen: ‘Ik hoor verschillende perspectieven. De angst kan toeslaan, want wie ben ik en wat kan ik betekenen? Maar we zitten bovenop onze eigen droom en dat lijken we soms zelf niet eens te zien. Leiderschap is soms lastig te combineren met nederigheid. We raken verzeild met de maatschappelijke misstanden. Wat kunnen wij doen zodat mensen zich meer gelijk voelen en zich meer gezien voelen als mens? De mensen die hier aan de onderkant leven en hen te herstellen van de ongelijkheid is een mooie roeping.

Niet alleen laten we ons inspireren door de tentoonstelling We Have A Dream. Spotify deelt online haar verhaal met de wereld. Het verhaal over waarom zo veel mensen ervoor kiezen te werken bij dit groeiende merk en het verhaal over haar cultuur. Waarom zou deze digitale muziekservice ons zo’n uniek kijkje in de keuken geven? Maarten: ‘Omdat je een cultuur alleen zelf kunt maken en niet klakkeloos van iemand anders over kunt nemen.

Hierdoor ontstaan er ook weer nieuwe inzichten. Vertrouwen geven aan je team doe je als de missie en de focus door iedereen gedeeld en gedragen wordt. Een lastige uitdaging. Vertrouwen is soms ook loslaten en hopen dat het goed komt. Er mag dan ook ruimte zijn om fouten te maken. Door het vertrouwen ontstaat er een organisatie die groeit en die een eigen identiteit heeft. Eigenlijk zou je het moeten zien als het leven. Je kunt bepaalde dingen, fases of levensdoelen niet overslaan als je wilt groeien.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het verhaal van Spotify? Klik dan hier. De tentoonstelling ‘We Have A Dream’ is tot en met 4 februari 2018 te zien in de Nieuwe Kerk in Amsterdam.