Skip navigation MENU

Investeren in leiderschapsontwikkeling

Geplaatst op 28-09-2021 in Onze Verhalen.

In management-literatuur is het thema wendbaar zijn ‘hot’. Veel organisaties zoeken naar een optimale balans tussen controle en vrijheid, tussen kaders en autonomie met als doel toekomstbestendig te zijn.

 

Zo ook wij. Nu hebben wij het ‘geluk’ dat we geen ‘grote corporate’ zijn. De startup fase zijn we ontgroeid, maar met zo’n 70 mensen in dienst zijn we van nature nog flex en wendbaar.

Maar of je nou groot bent of klein, wij geloven dat investeren in leiderschap te allen tijde cruciaal is. En dat doen we een heel aantal keren per jaar met het hele bedrijf. Tijdens plenaire meetings pakken we vaak thema’s beet die te maken hebben met persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Want leiderschapsontwikkeling is natuurlijk niet voorbehouden aan enkel de mensen met een leidinggevende taak. Leiders zijn we allemaal. Investeren hierin zorgt ervoor dat je maximaal het potentieel benut en hiermee groei en innovatie stimuleert.

Management tweedaagse
Daarnaast gaan we ook 1x per jaar twee dagen op stap met collega’s die een managementrol hebben. Deze mensen staan immers in de ‘frontlinie’ voor een uitdagende taak: anderen (lees hun teamgenoten) tot bloei brengen, resultaat realiseren, zelf hard meewerken en zorgdragen voor dat de waarden en cultuurprincipes van het bedrijf geborgd worden. Ga d’r maar aan staan: wij nemen ons petje af voor degenen die dit avontuur en deze uitdaging met ons aan gaan. Daar willen we hen dan ook graag in faciliteren. Deze keer middels de 7lifelanguage scan die managers meer inzicht geeft in eigen (communicatie)stijl en kracht. Daar kunnen we weer mee vooruit!