Skip navigation MENU

De Ronde van Westerduin

Geplaatst op 18-10-2018 in Onze Verhalen.

Bij Westerduin houden we van ‘samen ondernemen’, teams bouwen, uitdagingen aangaan, een grote portie lef en we zijn niet bang om iets nieuws te proberen. Dat bleek ook deze maand weer. Marije neemt je mee.

Het was op een vroege dinsdagmorgen in juli dat het idee werd geboren. Een aantal collega’s spraken elkaar tijdens een vroeg koffie momentje over de tour de France. De ronde werd tot in details geanalyseerd en het was even heerlijke nagenieten. Na een verfijnde nabespreking, riep een collega: dat kunnen wij ook! En zo werd de eerste Ronde van Westerduin geboren.

Op 27 september was het zo ver. We verzamelden bij dag en dauw op vestiging Tiel voor een goede bak koffie. De shirts met Westerduin logo werden uitgedeeld, bemoedigende woorden gesproken, een energie reep erachteraan en daar gingen we met 10 collega’s de uitdaging aan. Een ruime 120 kilometer was het plan. We vertrokken van vestiging Tiel naar het hoofdkantoor in Barneveld waar we warm werden onthaald met een lekker stuk slagroomtaart, genoeg koolhydraten om onze tour voor te zetten. Vervolgens fietsten we door naar vestiging Ede en de vestiging Westerduin Talent. Overal was een overvloed aan eten en enthousiasme. De eerste kilometers gingen ons erg gemakkelijk af en we hadden goede moed. Onderweg naar vestiging Nijmegen werd het al een stuk zwaarder, maar we keken uit naar de overdadige lunch die ons beloofd was. Daar aangekomen kregen we meer dan nodig was en ook misschien wel meer dan goed is voor een wielrenner die nog even door moet. Zware benen en een harde buik was dan ook het resultaat. Er vond na de lunch een kleine wijziging in aantal plaats: er moest iemand afhaken door een overbelasting van de spieren. Ontzettend jammer, maar na een laatste high five spraken we af elkaar weer te zien bij de laatste halte: de borrel op vestiging Tiel. En toen kwam de bittere terugweg. Zwáár dat het was. Een wínd dat er stond. Over de dijk van Nijmegen naar Tiel met een keiharde tegenwind in het gezicht. We loodsten elkaar er doorheen door om de beurt een waaier te maken zodat mensen uit de wind konden fietsen. Bloed, zweet en tranen; maar precies volgens planning fietsen we binnen op vestiging Tiel. De welverdiende borrel stond daar op ons te wachten. We hadden het gefikst! Mét elkaar. Wat een kick! Tijdens de borrel werden de bittere en zware momenten nogmaals teruggehaald, maar er werd vooral heldhaftig gesproken over de prestatie. En volgend jaar? Volgende jaar gaan we zonder twijfel voor editie 2.0.

Benieuwd? Bekijk onderstaand filmpje voor een live verslag van de Ronde van Westerduin