Skip navigation MENU

De gezichten van de Westerduin Groep – Ilse Kooij

Geplaatst op 27-05-2019 in Onze Verhalen.

Wie ben je en wat doe je bij Westerduin?ilse-kooij
Ik ben Ilse Kooij, 22 jaar oud en ik werk nu een aantal maanden bij Westerduin Personeelsbemiddeling. Ik werk als Recruiter op de vestiging in Apeldoorn. Dit houdt in dat ik verantwoordelijk ben voor de werving van de uitzendkrachten. Ik vind het een uitdaging om de juiste kandidaten voor de perfecte match tussen kandidaat en klant te vinden.

Hoe is je eerste maand bevallen bij Westerduin? Wat was uniek, wennen, typisch, hilarisch?
Goed! De sfeer is positief en de manier van werken spreekt mij aan. Er is oprecht oog voor de ander, zowel voor de kandidaat als voor de klant. Eerlijkheid en openheid staan altijd centraal. Wat voor mij tot nu toe typisch is, zijn de woorden die mijn collega’s soms gebruiken. “Bere” en “hobbelen” zijn woorden die vaak gebruikt worden waarbij ik nog steeds gek op kijk. “Die man is echt bere-goed”. “Ik ga even hobbelen naar de klant”. Ik moet elke keer opnieuw lachen als ik dit hoor. Verder wordt er de tijd genomen om mij in te werken, waardoor ik het gevoel heb dat ik serieus genomen word. Er wordt aan mij gevraagd wat ik zelfstandig kan doen en waarbij ik ondersteuning nodig heb, waardoor er veel ruimte is voor eigen initiatief. Dit vind ik erg prettig!

Wat is je ochtendroutine voordat je achter je computer schuift?
Ik ben totaal geen ochtendmens. Als mijn wekker om 6:15 gaat, is het goed dat ik even rustig alleen kan opstarten. Om 8:30 kom ik aan op de vestiging en tegen die tijd ben ik wel wakker. Aangekomen op de vestiging pak ik een lekker bakkie koffie en maak ik een praatje met het team. Voordat ik mijn computer opstart en mijn mail open vind ik het belangrijk om inzichtelijk te maken wat ik die dag ga doen. Zodra mijn lijstje gemaakt is begint mijn dag.

Wat zijn je ambities bij Westerduin? Wat hoop je te bereiken?
Poeh, daar heb ik nog niet echt over nagedacht! Dit is mijn eerste baan binnen het recruitmentvak. Na mijn studie MWD behaald te hebben, ben ik als productieassistent aan de slag gegaan bij een televisieproducent. Voor nu is mijn doel voornamelijk het eigen maken van het recruitmentvak en mijzelf daarin te ontwikkelen.

Welk levensmotto drijft jou in je werk?
“Je hoeft niet goed te zijn om te beginnen. Je moet wel beginnen om goed te kunnen zijn”.
Ik vind het belangrijk om nieuwe uitdagingen aan te gaan, zowel in mijn privéleven als in mijn werk. Door uitdagingen aan te gaan, creëer je voor jezelf de mogelijkheid om te ontwikkelen.

Nog even iets persoonlijks: wat is je favoriete muziekplaat en wat zegt dit over jou?
Poehh! Dat is een lastige vraag! Ik ben een groot muziekliefhebber van diverse genres (hip-hop, reggae, rock, r&b, klassiek). Ik heb dan ook niet één favoriet nummer, omdat ik daarmee verschillende genres tekort doe. Een van mijn favoriete nummers binnen het genre hip-hop is het nummer “Pressure” van Andy Mineo. Dit nummer gaat over de druk van presteren die op ons ligt. Verwachtingen die de maatschappij en mensen om ons heen hebben, kunnen leiden tot veel stress. Er wordt vaak een bepaalde mate van prestatie verwacht die invloed kan hebben op de keuzes die we maken. Ik vind het belangrijk om hierbij stil te staan en een manier te vinden om je niet teveel te laten beïnvloeden door verwachtingen die anderen van je hebben.

Wil jij collega worden van Ilse en ben je benieuwd naar onze openstaande vacatures? Klik dan hier.