Skip navigation MENU

Westerduin Groep neemt Adhocdocent over

Geplaatst op 17-06-2019 in Nieuws, Onze Verhalen.

Westerduin Groep heeft Adhocdocent overgenomen. Beide bedrijven hebben op 7 mei formeel een overeenstemming bereikt. Deze ontwikkeling past uitstekend in de strategie van Westerduin Groep om verder te groeien tot dé HR partner van haar klanten binnen de uitzendbranche.

Adhocdocent is sinds 2009 actief als dienstverlener in de onderwijsbranche en blijft onder haar eigen naam opereren. In de afgelopen 10 jaar is Adhocdocent een vertrouwde naam geworden voor reformatorische en christelijke onderwijsinstellingen in heel Nederland.

Marianne Kleppe, CEO van Adhocdocent: “De afgelopen jaren hebben wij met veel passie (christelijke en reformatorische) onderwijsinstellingen geholpen in de zoektocht naar getalenteerd onderwijspersoneel. Met de overname door Westerduin Groep hopen wij onze dienstverlening verder uit te breiden en te professionaliseren. Daarnaast versterkt deze overname onze wens om een werkgever te zijn met impact en perspectief voor zijn medewerkers. De overname maakt het bijvoorbeeld mogelijk om per 1 juni een nieuwe vestiging in Apeldoorn te openen. We trekken in bij de collega’s van Westerduin Personeelsbemiddeling. Een mooie stap omdat we hiermee onderwijsinstellingen in het midden en oosten van Nederland nog beter van dienst kunnen zijn.”
Voorheen opereerde Westerduin Groep met alleen het label Westerduin Personeelsbemiddeling in de sectoren bouw, groen, logistiek en techniek. Inmiddels heeft dit label acht vestigingen in het midden van Nederland. Met de overname van Adhocdocent en het aanbieden van Traineeships door Westerduin Talent, wordt de dienstverlening nu ook uitgebreid binnen de zorg en het onderwijs.

Maarten Westerduin, CEO van Westerduin Groep: “Westerduin Groep en Adhocdocent hebben elkaar allereerst gevonden in hun focus op een gezonde interne bedrijfscultuur. Beiden zijn gericht op het bouwen van teams en talentmanagement. Daarnaast zien we enorm veel potentie en kansen binnen het onderwijs. Er is toenemende behoefte aan goed gekwalificeerde docenten die impact willen maken in de levens van jonge mensen. Op een manier die past bij de huidige tijd. Dankzij de overname kan Adhocdocent zich nog meer toeleggen en specialiseren in datgene waar ze goed in zijn.

Westerduin Groep telt na de overname 70 fte en is hiermee een middelgrote speler binnen de flexbranche.

Over Westerduin Groep
Westerduin Groep is de overkoepelende organisatie van 4 bedrijven die de diepe drijfveer hebben om een omgeving te creëren waarbinnen mensen toe bloei komen. Westerduin Groep is dé HR partner van haar klanten en richt zich op instroom en behoud van personen binnen diverse branches.